Pages

Friday, 10 October 2014

Thursday, 9 October 2014

KASIH BERBISIK


Teruja aku bila ada drama terbaru Remy Ishak.
Drama bersiri bertajuk Kasih Berbisik di TV3 pada setiap hari Rabu jam 9.00 malam.
So aku akan pastikan hari rabu tu, aku akan balik awal dan standby depan tv jam 
8.45 malam.. nak tengok remy ishakku... ooo remy matamu menusuk kalbuku...



Drama bersiri terbaru di TV3 berjudul "Kasih Berbisik". Drama ini dibintangi oleh pelakon gabungan 3 negara iaitu Remy Ishak, Keith Foo, Tasha Shila, Nick Mikhail dari Malaysia; Nick Mikhail dan Nurul Aini dari Singapura; dan Demmy Febriana dari Indonesia.
Tayangan pertama drama ini pada 1 Oktober 2014 pada jam 9 malam di TV3.

Pelakon Drama Kasih Berbisik
Remy Ishak sebagai Imran
Nurul Aini sebagai Nora
Demmy Febriana sebagai Sulastri
Keith Foo sebagai Darma
Tasha Shila sebagai Tina



Sinopsis Drama Kasih Berbisik

Kasih Berbisik adalah kisah klasik cinta yang tidak kesampaian dan persahabatan yang menjadi keruh. Drama ini berkisar kehidupan Imran, seorang arkitek Singapura yang pergi ke Bali untuk bekerja tetapi menemui cinta hatinya, Sulastri, seorang penari Bali. Imran menyimpan rahsia perkahwinannya dengan Sulastri daripada isteri pertamanya selama 6 tahun, Tina. Setahun kemudian Sulastri melahirkan bayi perempuan bernama Eka.




Pada masa yang sama, Dharma, bekas teman lelaki Sulastri, telah bertekad untuk memilikinya semula walau dengan apa cara sekalipun. Perasaan dendam yang membara menguasai diri Dharma apabila mengetahui Imran telahpun mengahwini Sulastri dan merahsiakan perkahwinan pertamanya daripada Sulastri. -



Apalah ending drama ni kan..
Kalau remy berlakon mesti ending drama yang best2... syoookkkk wooo....
So marilah menanti drama ini sehingga episod terakhir.

Tuan belog teman remy pergi shooting di Bali.. dengsss!!!. pasan kedaung laa!!


Lagu tema nya pun best jugak.. dari Taufik Batisah penyanyi dari Singapore.

Lagu Menakluk Cinta -Taufik Batisah

Tersedar ku dari khayalan terpisah dunia anganku
Sinar segala tertiba bayangmu menjelma
Menemani harapanku yang kian hancur segalanya

Patutkah aku dikurnia sentuhan kasih darinya
Menantikan cinta yang terindah

Setinggi bintang di angkasa seluas lautan yang indah
Harapan tuk bertemu cinta terakhir hidupku
Sejauh ke hujung dunia rela ku melakukan apa saja
Tuk menaklukan cinta terakhirku

Patutkah aku dikurnia sentuhan kasih darinya
Menantikan cinta yang terindah

Setinggi bintang di angkasa seluas lautan yang indah
Harapan tuk bertemu cinta terakhir hidupku
Sejauh ke hujung dunia rela ku melakukan apa saja
Tuk menaklukan cinta terakhirku

Setinggi bintang di angkasa seluas lautan yang indah
Harapan tuk bertemu cinta terakhir hidupku
Sejauh ke hujung dunia rela ku melakukan apa saja
Tuk menaklukan cinta terakhirku
Tuk menaklukan cinta terakhirku




Tuesday, 7 October 2014

Luahan

Maaf... aku ingin meluahkan sesuatu di sini..
Semenjak dua menjak ni, hati aku teramat sensitip.. dari benda kecil pun aku selalu anggap benda tu besar dan mengganggu pemikiran ku...

TENTANG DIRI

semakin kuat makan dan gemokss... hahaha.. gemok salah,  kurus pun salah.. jadinya serba salah.. sekarang suka masak ape yang aku nak makan sendiri... kadangkala sedap kadangkala tak sedap.. terus terang sudahhhhhh... makin banyak jeragat di muka tapi belum ade garis2 halus di muka yer... jerawat tu kurang sebab kulit ku hanya timbul jerawat masa nak period jer.. time tu muke memang secantik siti nurhalizah.. awet muda katanya... orang tak percaya usiaku early 30.. depa kata baru berusia 25.. ooooo termalu seketika.. nak buat camne, usia tua, jiwa muda... janji rock waka waka...
penampilan diri semakin matang.. tapi belum sepenuhnya menutup aurat.. bila nak berubah ko ni haa.. silalah berubah segera.. ajalnya sentiasa memanggil.. sedihh...


TENTANG KERJA

hmmm.. part kerja.. seperti biasa jer.. aku buat kerja aku jer... tak da ganggu kerja orang lain..  cuba buat sehabis baik. so far unit kami bekerjasama dan saling menghormati.. suasana opis agak hambar dengan kepuakan.. ahhh malas aku nak layan.. janji jangan kaco hidup aku.. tapi ade gak yang cuba nak kaco.. macam biasa di opis tu, kalo sombong dikata berlagak, peramah pun lagi laa di kata gedik.. aku rasa kalo ko kenal aku yang dulu dan sekarang sama je kan.. aku suka gelak2 dan peramah.. aku jenis tak suka nak dengar orang mengumpat.. tapii kadangkala aku mengumpat juga... opppssss... lumrah manusia kan... kalo boleh aku cuba elakkan, tapi terdengar juga.. acaner??? mendapat la ko dosa kan kan... hadoiiiiii... berdosakah aku?? macam perumpaan begini " Dengan aku, kau kutuk dia.. dengan dia, kau kutuk aku.. Kau ingat aku dengan dia, tak kutuk kau?? " kat opis, sekarang ni aku jadi tumpuan sebab dengan status aku kan.. so depa ingat senang laa nak mempermainkan aku... baik dengan seseorang pun kena hencap bukan2.. so biar lah ku begini sendiri.. pakai cantik pun salah ke haa??? dah memang baju aku banyak yang cantik2 dalam lemari tu... 

TENTANG CINTA

rasanya malas dah nak fikir.. kalau ade jodoh nanti, segeralah ku kawin lagi... kalau tak de pun.. biarlah laaa.. fobia nak bercinta dan berkahwin tu sangat terkesan di hati ku.. bila berkawan dengan yang ni, tak serasi plak.. bila dah nak serasi, memasing ego plak.. alahaiii... kan pepatah ade mengata manusia itu tidak semuanya sempurna.. so ko kena laa terima kan kan kan... alaaa yang nak kawan cam adik2 laaa... tak matang mude lagi.. ade plak yang tua berusia baru kenal dah terus ajak kawin... uiksss.. awal bona nak ajak kawin... 
Dahlaaa..Aku malas nak taip lagi.. pening..
Esok lusa tulat aku sambung menulis entry.


 




Thursday, 18 September 2014

PEDULI

Kamu terlalu jauh mencari sehingga ke ufuk timur.

Sedangkan aku telah lama berada di sini. Menanti.

Cuma kamu yang tidak peduli.

Thursday, 28 August 2014

Kisahku bersama Remy Ishak

Hola bebeh...

Bertemu kembali di ruangan entry bersawang dariku untuk semua..
Maaf ler lambat bonar nak meng updatenye... almaklum laaa buzy kedaung dengan hal2 dunia nie...jangan ingat dunia jer... sila ingat akhirat jugak.. amalan akhirat itu penting dari segalanya.

Aku nak update entry pasal remy ishak ni..

REMY ISHAK
Mohammad Zalimie Bin Ishak. Lahir pada 11 April 1982.. Orang Masjid Tanah, Melaka.


Aku minat sangat dengan dia tau, semenjak telemovie Sabar Tak Sabar.. yang dia jadi bangla tu.. lepas tu dengan drama Cinta Jangan Pergi.. dan macam2 lagi drama dia laa.. Yang terbaru ni, Filem CEO.. dengan filem inilah aku bersua mata dengan dia.. Ooomaiiiii cinta.. hatiku berbunga indah dengan kau, Remy Ishak. Aku jupa dia kat Melaka dan KLCC... betapa kemaruknya aku dengan kau, remy!!!... janji kau ingat dengan Shrek Hijau ni... jangan kau lupa minum pakai mug Shrek yang aku beli kat USS Singapore tu.. aku hadiahkan untuk kau, remy ishak.. 


Sekarang ni, apa cerita remy ishak kat tv jer, mesti aku dapat mesej dari kekawan yang sudah tau aku peminat setia remy ishak.. sampai meja kerja aku pun ade gambo remy dok tenung aku taw... semangat sikit der nak buat kerja ni...


Maaf la.. tak de mood nak cerita panjang2.. layan r pic ku bersama remy ishak dan shrek hijau.


ce tengok kasut kami.. pastu tengok orangnyer... sesuai dan sepadan kan kan kan..

Walaupun gegar seribu, aku nak masukkan jugak gambo ni.. 







nampak tak plastic bag uss tu, dalam tu ade mug shrek aku taw.. so suwitt ko pegang hadiah aku.. jangan lupa guna mug tu yer, remy ishak.


Thursday, 21 August 2014

Perhentian 2014

Haiii..
Kembali lagi bersuara di ruangan entry lapok yang tersimpan dalam draft katanyaaaa..
Hahahaha... maafkanlah diriku selalu buat entry bersawang terperap di dalam draft..
Idea takde nokss nak cerita ni...

Kisah bulan April ni.. pergi Perhentian bersama Kelab Sukan opis aku.. macam biasa aku mesti jadi orang 1st yang nak pergi... Pulau kan kan... aku kan suka pulau ni.. yang pasti pulau menjadi idaman hatiku... nak pergi semua pulau dalam Malaysia... utamakan Malaysia dari negara lain..

Kali ni, trip opis ke Pulau Perhentian, macam biasa bayar rm200 ringgit sorang dan selebihnyer di sponsor oleh KSK.. Pergi satu bas jer.. tapi kann.. macam trip department laa.. kebanyakan org department tu jer... aahhh lantak laa, janji aku sampai perhentian dengan kekawan aku.. tapi kali ni, geng jahaaa tak dapat join laa... memasing ada hal.. so tinggal kami berdua jerr.. tapi nasib baik ade geng yang bole sekepala dengan kami.. duduk pun berempat kat chalet.. memang memekak laa. 

Trip ni 3 hari 2 malam... pergi hari Khamis malam bergerak dan pulang hari Ahad... tapi ada peristiwa masa nak mohon cuti ni... Grrrrrr.... berbulu jer aku dgn Boss.. nak sain cuti pun susah.. kedengki laa tu aku nak gi pulau... hahahahaha.

Moh ler tengok pic aku yang tak seberapa ni..  







Kami geng sebilik..


Bajet Cun je ko kan tuan belog.

Mencikkkk tuan belog yang semakin gemmmsss... GEMUK.

Add caption




Kawan sekola saya. Si Ejal yang weng.






Tuan belog dengan si Mady.. 



Bajet Cun lagi ko ni...




Akhir kata : Aku nak pergi Perhentian dengan Remy Ishak. Sila percaya sampai esok!

Monday, 30 June 2014

SALAM RAMADHAN 2014 / 1435 H


Masih belum terlambat untukku mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan buat semua umat muslim dan muslimat. Marilah kite berpuasa yer... bagi yg off tu, nanti gantilah puasa tu..

Ramadan Kareem.

Monday, 2 June 2014

Mari berzumba.. Kelas Zumbarobik

Hai semua..
Kembali lagi di ruangan entry ntah pape ni...
Bila mood aku rajin nak buat entry, inilah hasilnya... ade la gak sebulan sekali entry menyusul.. rajin tak terkata nak buat entry... terperap ade laa yop.. simpan dalam draft jer.. nak edit dan post tak tau bile ceritanya... maafkan tuan belog yang hooogeeh2 ni... 

Kisah zumbarobik opis ni bermula pada pertengahan februari tahun ni.. Aritu dalam meeting kelab ada cadangan nak buat aerobik untuk staff wanita.. almaklum laa semua dah gemsss aka gemuk... hihihi... termasuk laa diriku yang sekarang ni makin lama makin kembang.. setengah orang cakap badan aku berisi ni cantik, tapi bagi aku dah melebihi berat sangat ni... nak beli baju dan seluar susah gamaknya... peha ni haaaa kembang sangat...

Syok tak terkata bila kelab nak buat aktiviti aerobik ni.. boleh lah kami bersukan seminggu sekali di opis... nak suruh buat di rumah memang tak laaa... nak jogging pun tak de geng, so haruslah join yang kat opis punyer... syok beb.. kelas aerobik ni... memula aerobik lastly jadi zumbarobik.. siap ada grup whatsapp lagi... tiap minggu kena fikir nak pakai baju color ape.. kunun nya nak nampak seragam... tapi tak pe, lepas ni kami dah design baju zumbarobik sendiri, so tak perlu fikir tiap minggu nak pakai color ape.. pakai jer warna hitam tu...

Zumbarobik ofis ni seminggu sekali jer... dalam 1 jam lebih.. kami buat kat bilik mesyuarat opis... pasang muzik dan joget2.. yeahhh... aku suka beb... Ade cikgu datang mengajor.. namanya Kak Bedd.. badan solid kecil molek beb.. lawoo orangnyer.. barulah kami confident nak berzumba.. 

Semenjak dah join zumbarobik ni, setiap isnin,selasa dan rabu aku berzumba kat rumah... balik kerja, salin baju dan terus zumba dalam bilik... aku download video zumba kat tube mate.. macam-macam gaya weiii.. semuanya penat.. peluh tak terkata.. sampai bau masam... hihihi... nasib aku sorang jer yang bau... kalau buat kat rumah, selalu main-main sebab penat jer, berhenti baring2 dulu... lepas tu sambung.. selalu nya aku start pukul 6-7 petang.. sejam jer... tapi pelbagai aksi laa... tak pe laa janji sihat sejahtera bersama rakan-rakan.. 

Sekarang ini, kite kena jaga kesihatan badan kita.. bukan ape, bila kita sihat, semua aktiviti harian dapat di buat dengan baik.. So marilah kita menjaga kesihatan yer...

First2 kite letak muka tuan belog dulu yer.. yang muka letih berpeluh berzumba.

Nampak tak?? lengan tu dah kurus sikit.. Lengan jer.. sebab berdumbell

Balik berzumba, peluh2 mak nokss.

Tuan belog lagi... TQ for kak ayang yang sudi snap pic kami berzumba.

Baju semua basah, berpeluh2 menari..









Pose Cun dulu lepas zumba..




Bila si adik di buli oleh si kakak... 


P/S : sila lah berzumbarobik di opis atau rumah.. selamat bersihat yer kekawan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...